Ervaar wat de seizoenen met je doen.

Water (winter)

Deze behandeling speelt een grote rol tijdens de energetische winter (november- medio januari), concentreert zich op de vochthuishouding (oedeem) en zorgt dat de huid meer spankracht krijgt en minder verslapping laat zien.

Hout (lente)

Hout is energetisch actief van februari tot medio april. De behandeling richt zich na de winter op diepe reiniging van de huid en verbeterde energiecirculatie. Betere doorbloeding zorgt voor verheldering en schone poriën. Holistisch gezien versterkt het immuunsysteem en wordt ontgiften in gang gezet.

Vuur (zomer)

Vuur werkt kalmerend en verfrissend tijdens de energetische zomer (mei- medio juli). Het werkt op de grote bloedsomloop, en emotioneel geeft het blijheid en plezier. Deze behandeling gaat jeuk en irritatie van de huid tegen.

Metaal (herfst)

Deze behandeling speelt een grote rol tijdens de energetische herfst (augustus- medio oktober). Na de zomer moeten vocht en mineralen worden toegevoerd aan de huid. De zomer zorgde immers voor droogte en de zon voor verdikking van de opperhuid, in de herfst (loslaten) worden ook afvalstoffen afgevoerd zowel lichamelijk als mentaal.

Aarde (gehele jaar)

De aarde behandeling speelt een stabiliserende en verbindende rol tussen de andere seizoenen in. Het zijn steeds 18 dagen tussen overgangen van de andere vier seizoenen/elementen. Aarde neemt bij iedere seizoenswisseling haar positie in en geeft ons daarmee de kans geeft om gedurende het jaar evenwicht te houden of terug te vinden. De behandeling revitaliseert de lymfestroom en het bindweefsel, het ontspant de huid.