Priori® komt van het Latijnse woord ´a priori´ en betekent ´van oorzaak tot effect´. Door de oorzaak aan te pakken bereik je een veel beter resultaat. Priori® staat voor een totaalaanpak en biedt de consument keuzes die het best passen bij de individuele behoeften en doelen voor huidverbetering.

Innovatieve huidverzorging

De huid is een orgaan met een ingewikkeld communicatiesysteem en heeft op ieder moment van de dag een andere behoefte die voor iedereen verschillend is. Om de huid te kunnen ‘lezen’ zijn productformules ontwikkeld die gebaseerd zijn op biotechnologie, dit is cel- en huidbiologie.

Huidverzorging op maat

Door wetenschappelijk onderzoek naar de biochemie van de huid ontstaan er werkstofcomplexen die meer dan één taak hebben. Actieve ingrediënten versterken elkaars werking en worden met een slim systeem afgegeven aan de huid. Zo ontvangt iedere huid de juiste voeding, bescherming, hydratatie. Op het juiste moment en op celniveau verbetert het huidbeeld zichtbaar.

Een gezonde huid in balans

Priori® producten bevatten geavanceerde formules van melkzuur en essentiële vitamines die zijn samengebracht in diverse werkstofcomplexen. Alpha Hydroxy Zuren (AHA) zijn fruitzuren en worden in fruit en voeding gevonden. Voorbeelden zijn melkzuur, appelzuur, citroenzuur en amandelzuur. Glycolzuur wordt uit suikerriet gewonnen.

Twee krachtige eigenschappen van fruitzuren zijn het verweken van dode huidcellen (exfoliëren) en intense bevochtiging tot in de lederhuid (hydratatie). Hierdoor neemt de huid voedingsstoffen beter op en houdt het vocht langer vast dan wanneer enkel het huidoppervlak (de opperhuid) gehydrateerd wordt. Want aan het oppervlak verdampt vocht sneller. Essentiele vitamines beschermen de huid tegen vrije radicalen die ontstaan door bijvoorbeeld luchtvervuiling, roken, zonlicht en de moderne tijd die stress op kan leveren.

Priori® verstopt de poriën niet en is vrij van (minerale) oliën wat de huid afsluit en geurstoffen (parfum) wat de huid uitdroogt.

Priori Superceutical

Aanpak bij de cellulaire bron. Priori® Superceuticals bevatten zeer krachtige antioxidant en enzymen. Actieve ingrediënten zijn Co-enzym Q10 en Super Oxide Dismutase (SOD). Omdat het lichaam deze stoffen ook zelf aanmaakt is de huid in staat om deze superceutical optimaal op te nemen.

Superceuticals hebben een werkzaamheid op het niveau tussen cosmetische en farmaceutische stoffen in. Het corrigeert zichtbaar de tekenen van veroudering en biedt op het hoogste niveau bescherming tegen vrije radicalen door de inzet van DNA-herstelenzymen.

DNA herstel enzymen

Deze enzymen repareren schade aan het DNA dat ontstaat door de veeleisende moderne tijd waarin we leven. Dit herstel is essentieel voor het behoud van gezonde huidlagen en draagt bij aan het intact houden van de huidbarrière. Een gezond huidoppervlak is goed gesloten en verkleint de kans op bacteriën en ontstekingen van buitenaf.