Huidverslapping is een teken van verminderde elasticiteit in het huidweefsel. Het gezicht verliest geleidelijk aan de contouren zoals bij de kaaklijn en de huidplooi tussen neusvleugels en mondhoeken (de neus-lipplooi). Rimpels worden dieper en zichtbaarder.

Wat zijn de oorzaken van huidverslapping?
Huidverslapping is een natuurlijk en onomkeerbaar proces omdat we ouder worden. Het is een vorm van degeneratie: de conditie van spierweefsel gaat achteruit door de afbraak van collageen (eiwitten) en elastine (elastische vezels). Ook draagt verandering van de vetverdeling en het slinken van botweefsel bij aan verslapping. Door het slinken van botweefsel komt men letterlijk ruimer in het vel te zitten dat gaat ‘hangen’.
De mate van huidverslapping wordt enerzijds genetisch bepaald maar ook voeding en leefstijl hebben invloed op de huidconditie. Vanaf het 25e levensjaar produceert het lichaam jaarlijks minder collageen. Collageen zorgt voor een stevige huid en is opgebouwd uit eiwitten.

Hoe kan ik huidverslapping tegengaan?
Probeer de afbraak van collageen en elastine te beperken. De grootste boosdoeners zijn zon, roken, suikers en ja, ook zwaartekracht. Belangrijk dus om niet te roken, dagelijks je huid te beschermen met een SPF-factor (ook als de zon niet schijnt) en geraffineerde suikerinname te beperken (fast food, frisdrank, zoetigheid etc.).

Voeden van binnenuit
Niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit kun je je lichaam helpen de celfuncties te herstellen. Voedingstekorten in het lichaam kunnen worden aangevuld met supplementen die de celactiviteit stimuleren. Zorg voor de juiste bouwstenen (vitamines, mineralen, sporenelementen) zodat het lichaam collageen kan aanmaken voor versteviging, elastine vezels voor elasticiteit en hyaluronzuur voor meer volume.

Habitat Huidverbetering beschikt over een uitgebreide productlijn die de huid van buitenaf maar ook van binnenuit kan bedienen. Het doel is optimale en preventieve huidverbetering. Het gaat om uitgekiende formules die de huid en het lichaam beter kunnen laten functioneren.

Lees hier meer over Priori

Habitat biedt u de volgende mogelijkheden:

Ben je benieuwd wat Habitat Huidverbetering voor jou kan betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend huidadvies!

Priori Anti-aging behandeling
Professional Peeling Superceutical
Bindweefselmassage
LavieSage nutricosmetics