Een rokershuid laat een grauwe sluier zien op iemands gezicht. Dat roken slechts is voor de algehele gezondheid weten we. Specifiek naar de huid gekeken dan slibben op termijn aderen dicht omdat er giftige stoffen in een sigaret zitten die in het bloed terecht komen. Hierdoor krijgt de huid minder zuurstof toegevoerd waardoor de aanmaak van collageen vermindert. Het resultaat is een minder elastische huid.

Wat zijn de kenmerken van een rokershuid?

  • Vale, doffe huidskleur door slechte doorbloeding
  • Gele huidverkleuring (nicotine)
  • Zichtbare vroegtijdige huidveroudering
  • Rondom de mond diepere rimpels
  • Meer mee-eters dan gemiddeld

De huid kan er ook door andere oorzaken minder vitaal uitzien. De huid straalt niet, geeft een doffe uitstraling en laat tekenen van vermoeidheid zien. Door ongezonde voeding en leefgewoonten, stress, ziekte, veel roken, teveel alcohol, of te weinig slaap of slaapstoornis. Als deze factoren langer aanhouden vermindert de huiddoorbloeding en mist de huid zuurstof, vitamines, bouwstoffen en energie om de huidfuncties naar behoren uit te kunnen voeren.

Hoe ga ik een rokershuid en vaalheid tegen?
Stoppen of minderen met roken is de eerste grote winst die gemaakt kan worden. Het is goed om de huid intensief te reinigen, verzorgen en te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de bron van schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de eerder genoemde factoren maar denk ook aan de schadelijke werking van ozon, rook en luchtvervuiling. Zelfs onze stofwisseling produceert energie waardoor oxidatie optreedt: zuurstof veroudert de (huid)cellen. Dit heet oxidatieve stress.

Voedingsstoffen erin, afvalstoffen eruit
Niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit kun je je lichaam en je huid helpen de (vitale) functies te herstellen. Voedingstekorten in het lichaam kunnen aangevuld worden met supplementen. Ook kan reiniging van je lichaam bijdragen aan herstel van je lichaam en lichaamsprocessen.

Habitat biedt een ontgiftingskuur /detoxkuur aan wat het lichaam aanzet tot het afvoeren van afvalstoffen. Lees hier meer over LavieSage Detoxkuur

Habitat biedt u de volgende mogelijkheden:

Priori Anti-aging behandeling
Professional Peeling Superceutical
Bindweefselmassage
Stress Relief Massage
LavieSage nutricosmetics