Naarmate je ouder wordt verslapt de huid en wordt dunner en droger. Dit heeft te maken met verminderde werking van lichaams- en huidfuncties, zogenaamde degeneratie. Degeneratie wordt mede veroorzaakt door verandering in de hormoonhuishouding en het stofwisselingsproces. Ook verliest de huid volume. Door jarenlange samentrekking van de gelaatsspieren (de mimiek) ontstaat rimpelvorming, de bekende fronsrimpels en lachrimpels.

Ook spelen vrije radicalen een grote rol bij ouder worden. Vrije radicalen zijn de bron van schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan ozon, rook, luchtvervuiling en alcohol. Zelfs onze stofwisseling produceert zuurstof die cellen veroudert, dit heet oxidatieve stress.

Hoe ga ik rimpelvorming tegen?

Het is belangrijk om het natuurlijke huidvernieuwingsproces te ondersteunen. Hierdoor maak je de huid meer ontvankelijk voor de opname van voedende en anti-aging ingrediënten tot in de diepere huidlagen. Ook is het belangrijk de huid te hydrateren. Droogtelijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit. Antioxidanten repareren celschade en beschermen de huid tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Neem gezonde voeding met een laag suikergehalte.

Voedingsstoffen erin, afvalstoffen eruit

Niet alleen van buitenaf maar ook van binnenuit kun je je lichaam en je huid helpen de (vitale) functies te herstellen. Voedingstekorten in het lichaam kunnen aangevuld worden met supplementen. Ook kan reiniging van je lichaam bijdragen aan herstel van je lichaam en lichaamsprocessen. Persoonlijk advies over supplementen is mogelijk.

 

Habitat biedt de volgende oplossingen:

Priori Anti-aging behandeling
Professional Peeling
Professional Peeling Superceutical
Bindweefselmassage