Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht. Opvallend zijn de vurig rode kleur en de uiterlijke kenmerken van zichtbare adertjes, puistjes en bultjes. Rosacea geeft een branderig gevoel en kan lijken op acne (jeugdpuistjes) maar heeft niets met acne te maken. Rosacea komt veelal op latere leeftijd voor, met name bij vrouwen tussen 30 en 50 jaar. Vaak heeft de huid een vettere grondslag en speelt het op bij lichtere huidtypes. Rosacea is niet besmettelijk.

De oorzaak

De oorzaak van rosacea is niet bekend en niet wetenschappelijk aangetoond. Het is goed om bepaalde factoren zoveel mogelijk te vermijden. Denk hierbij aan direct zonlicht, warmte, kou, stress en het nuttigen van alcohol en gekruid voedsel.  Bloedvat verwijdende geneesmiddelen en hormoonzalf kunnen bestaande rosacea verergeren.

De invloed van bacteriën

Rosacea is een ontsteking van de huid die kan worden veroorzaakt door slechte bacteriën en mijten. In combinatie met een te lage weerstand of huidbeschadiging kunnen deze bacteriën ontstekingen veroorzaken waardoor de huidflora uit balans raakt. Bij onjuiste verzorging kan huidontsteking verergeren: roodheid kan zich uitbreiden naar roodheid met rode adertjes (couperose of teleangiëctasie) en in een nog later stadium komen daar bultjes (zonder etterkopje) en puistjes (met etterkopje) bij.

Hoe ga ik om met rosacea?

Door het gebruik van de juiste cosmetica en verzorgingsproducten kunnen de verschijnselen verzacht worden. Deze huid verdient behandeling met milde producten en voorzichtig reinigen van de huid zonder harde wrijvingen.

Lees hier meer over Priori en Priori Mineralen

Habitat Huidverbetering biedt u kosteloos en vrijblijvend een huidanalyse met een bijbehorend behandelplan. Behandelingen in kuurverband is meestal nodig om het huidbeeld te verbeteren

Habitat geeft u de volgende mogelijkheden:

Priori Sensitive behandeling
Professional Peeling
LavieSage nutricosmetics