De medische term voor roodheid en rode adertjes is teleangiëctasie, in de volksmond spreken we over couperose. Dit zijn rode vlekjes, bolletjes of draadjes (de adertjes zelf) vlak onder het huidoppervlak waarbij het samentrekken en verwijden van de haarvaatjes verstoord geraakt is.

De oorzaak

Couperose ontstaat door verwijding van de bloedvaatjes in het gezicht en soms ook in de hals of het decolleté. Oppervlakkig gelegen kleine bloedvatwanden zijn slapper geworden en uiteindelijk zijn ze blijvend uitgezet. Erfelijke aanleg speelt een grote rol. Het vaatstelsel reageert sterk op extreme temperatuurverschillen, overmatig zonlicht, alcoholgebruik, roken en kruidig voedsel. Ook stress, agressie en medicijngebruik kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose.

Het beste is dan ook je leefstijl hierop proberen aan te passen.

Hoe behandel ik roodheid en couperose?

Door het gebruik van de juiste cosmetica en verzorgingsproducten kunnen de verschijnselen verzacht worden. De couperosehuid verdient behandeling met milde producten en voorzichtig reinigen van de huid zonder harde wrijving. Vermijd heet water en gebruik liever lauw/warmwater.

Ook is het gebruik van antioxidanten aan te raden. Antioxidanten repareren celschade en beschermen de huid tegen vrije radicalen, de bron van schadelijke invloeden van buitenaf. Denk aan ozon, rook, luchtvervuiling en alcohol. Zelfs onze stofwisseling produceert zuurstof die cellen veroudert.

Lees hier meer over Priori en Priori Mineralen

Habitat Huidverbetering biedt de volgende behandelingen:

Priori Sensitive behandeling
Bindweefselmassage
Professional Peeling
LavieSage nutricosmetics