Bij grove poriën zijn de talgklieren groter geworden omdat ze teveel talg aanmaken. Grove porien zijn daarom meestal aanwezig als de huid vetter is. Dit kan over het hele gezicht zijn zoals bij acne maar ook bij een gecombineerde huid die vettig is, dus plaatselijk op de vettere zones.

Vergrote poriën ontstaan ook als gevolg van huidveroudering. Met het klimmen der jaren verslappen de poriewanden door het verlies aan collageen.

De huidstructuur is grover en het huidoppervlak voelt daardoor niet glad aan. Vergeet niet dat de T-zone (voorhoofd, neus en kin) bij de meeste mensen grotere poriën heeft dan de rest van het gezicht. Talg heeft de functie de huid soepel te houden zodat deze niet uitdroogt.

Wat is er aan te doen?

Grove poriën kunnen niet kleiner worden gemaakt. Zorg dat je de huid dagelijks reinigt om alle invloeden van buitenaf (zoals vervuiling) op je huid te verwijderen. Goede reiniging legt de basis voor optimale opname van werkstoffen.

Dagelijks voldoende water drinken (1,5 tot 2 liter naast overige drankconsumptie) zorgt ervoor dat de celwanden van de talgklieren elastisch blijven.

Vermijd oliehoudende huidproducten omdat ze een vet laagje achterlaten op de huid en daardoor poriën kunnen afsluiten. Zorg voor continue cel vernieuwing door het gebruik van exfolianten zoals fruitzuren en salicylzuur. Deze verweken de dode huidcellen op milde basis. De huidstofwisseling verbetert en de huid wordt frisser, zachter en gladder. Ook is het gebruik van antioxidanten aan te raden, ze repareren schade en beschermen de huid tegen vrije radicalen, alle schadelijke invloeden van buitenaf (ozon, luchtvervuiling, alcohol, etc).

Habitat Huidverbetering werkt met producten die vrij zijn van (minerale) olie en geurstoffen (droogt de huid uit) en die verhoogde doseringen aan vitamines en anti-oxidanten bevatten.

Lees hier meer over Priori en Priori Mineralen

Habitat biedt de volgende behandelingen:

Professional Peeling
Reinigende behandeling