In tegenstelling tot een droge huid (tekort aan vet/talg) heeft de vochtarme huid een tekort aan vocht. In medische taal spreken we van dehydratatie. Een vochtarme huid kan het water in de huid niet goed vasthouden en voelt droog en strak aan. De huid is minder soepel en verliest aan spankracht. Je ziet veel fijne lijntjes, het zogenoemde craquelé effect.

De huid verdient het hele jaar de zorg voor hydratatie want door UV-straling, een geklimatiseerde omgeving (airco), gure wind, kou en centrale verwarming droogt de huid uit.

Gerstekorrel (milia)
Een gerstekorrel, de medische term is milia, is een wit korreltje net onder het huidoppervlak. Deze korrel bestaat uit opgehoopte hoornstof en komt meestal in de bovenste helft van het gezicht voor, vooral op of rondom het ooglid. Het ontstaat door een vochttekort in de huid en is volkomen onschuldig. Soms verdwijnt de gerstekorrel vanzelf maar meestal moet deze verwijderd worden. Met een scherp en steriel naaldje wordt een gaatje in de huid gemaakt. Daarna wordt de gerstekorrel verwijderd uit de huid.

Hoe moet een vochtarme huid behandeld worden?
Hydratatie is het sleutelwoord. Het beste is de huid van binnenuit te hydrateren zodat de huid voller wordt. Dit kan door water te drinken maar ook door het aanbrengen van creme met de juiste werkstoffen, zoals hyaluronzuur, die het vochtniveau in meerdere huidlagen verhogen.

Habitat Huidverbetering biedt de volgende oplossingen:

Priori Hydratatie behandeling
Professional Peeling
Oogcontour behandeling
Gerstekorrels verwijderen

 

 Drink minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag, naast andere drank. Drink maximaal 2 tot 4 koppen koffie per dag, koffie drijft vocht af.

 Vermijd alcohol en alcoholhoudende huidverzorgingsproducten. Het lichaam droogt hiervan uit.