De kenmerken
Een vette huid glimt en heeft grovere poriën. De talgklieren zijn groter geworden omdat ze teveel talg aanmaken. De gezichtshuid heeft een dikkere hoornlaag en kan of overal vet zijn maar ook gedeeltelijk, dit is een gecombineerde huid met een vette T-zone (voorhoofd, neus, kin).

De huidstructuur is meestal grover en het huidoppervlak voelt daardoor niet glad aan. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) heeft bij de meeste mensen grotere poriën dan in de rest van het gezicht. Talg heeft de functie de huid soepel te houden zodat deze niet uitdroogt.

Aanbevelingen voor een vette huid
Dagelijkse reiniging is belangrijk, zowel in de ochtend als in de avond. Verwijder het vuil van de invloeden van buitenaf (zoals vervuiling) die je huid kunnen verstoppen. Goede reiniging legt de basis voor een optimale opname van werkstoffen. Gebruik zoveel mogelijk gel en substanties op waterbasis. Vermijd producten op oliebasis want dit verstopt de poriën. Vermijd ook producten met geurstoffen (parfums) omdat ze de huid uitdrogen.

Om de hoornlaag dun te houden is continue celvernieuwing belangrijk om verstopping van de poriën te voorkomen. De dode huidcellen aan het huidoppervlak moeten daarom regelmatig worden verwijderd. Fruitzuren en salicylzuur exfoliëren op milde wijze en drogen de huid niet uit maar zijn juist intensieve huidbevochtigers. Salicylzuur dringt ook nog eens diep door tot in de porie en lost vuil dus grondig op.

Habitat biedt dergelijke producten, lees hier meer over Priori

Dagelijks voldoende water drinken (1,5 tot 2 liter naast overige drankconsumptie) zorgt ervoor dat de celwanden van de talgklieren elastisch blijven. Ook voert het afvalstoffen af en heb je minder kans op puistjes. Vermijd zoveel mogelijk suikerrijk voedsel, frisdrank en melkproducten (lactose). Probeer van de huid af te blijven, krabben en op een verkeerde manier uitdrukken kan blijvende littekens veroorzaken.

Habitat biedt de volgende behandelingen:

Reinigende behandeling
Professional Peeling