Een droge huid heeft een fijne poriestructuur waarbij de talgklieren te weinig talg (huidvet) produceren. Een functie van talg is de huid soepel houden. De bovenste huidlaag voelt droog en strak aan en vertoont kleine scheurtjes. Een droge huid schilfert, jeukt, is rood en gevoelig. Bij een extreem droge huid kan de huid gebarsten zijn. Door deze scheurtjes of barstjes verliest de huid ook vocht en droogt dus verder uit. Een droge huid heeft in eerste instantie dus niets te maken met een te laag vochtgehalte, want het is het gevolg van een te lage talgproductie. Hierdoor beschadigt de huidbarrière die voornamelijk uit vetten bestaat.

Een droge huid verdient in alle jaargetijden een zorgvuldige verzorging. In de lente wordt de straling van de zon vaak onderschat. In de zomer is er zeer sterke UV-straling en leven we vaker in een geklimatiseerde omgevingen. Airco droogt de huid uit. In de herfst plegen guur weer en wind een aanslag op de huid en in de winter zorgt vooral de centrale verwarming voor uitdroging van de opperhuid.

Hoe een droge huid te verzorgen?
Een droge, gebarsten huid is vatbaar voor infecties en moet daarom met zorg worden onderhouden.
VOEDENDE huidverzorging is heel belangrijk zodat de huidbarrière kan herstellen. Deze barrière ligt in het huidoppervlak en beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Gerstekorrel (milia)
Een gerstekorrel is een wit korreltje net onder het huidoppervlak. Deze korrel komt meestal in de bovenste helft van het gezicht voor, vooral op of rondom het ooglid. Het ontstaat door een vochttekort in de huid en is volkomen onschuldig. Soms verdwijnt de gerstekorrel vanzelf maar meestal moet deze verwijderd worden. Met een scherp en steriel naaldje wordt een gaatje in de huid gemaakt. Daarna wordt de gerstekorrel verwijderd uit de huid.

Maak kennis met onze behandelingen en producten. Ze voeden, beschermen en kalmeren de huid langdurig!

Priori ENERGIE behandeling
Oogcontour behandeling
Professional Peeling
Gerstekorrels verwijderen
LavieSage nutricosmetics

 

 Vermijd vaak, lang en te warm baden en douchen.

 Vermijd wrijving op je huid, gebruik daarom geen scrubs maar zachte exfolianten zoals peelings op (fruit)zuurbasis