shutterstock_619562813-2

Haren zijn verhoornde aanhangsels van de huid. Hoofdhaar heeft vooral een cosmetische functie, terwijl haar op andere plekken op ons lichaam vaak als storend en ontsierend wordt ervaren.

Waarom zou ik harsen?
Habitat behandelt ongewenste beharing door te harsen. Het voordeel van harsen ten opzichte van het gebruik van ontharingscrème (depileren) of scheren is dat de haar inclusief de haarwortel wordt verwijderd. Hierdoor duurt het veel langer voordat de haar terugkomt. Na gemiddeld 3 tot 8 weken groeien haren zichtbaar, dus boven het huidoppervlak, terug. Regelmatig harsen laat beharing dunner en zachter terugkomen dan voorheen. Je hebt er dus dubbel en lang plezier van!

Scheren moet bijna dagelijks gebeuren als je voortdurend een gladde huid wilt hebben. Ook bij depileren (ontharingscrème) komen haartjes veel sneller terug vergeleken bij harsen. Scheren en depileren beschadigen tevens de huid door de schurende werking respectievelijk de chemische bestanddelen die de huid kunnen aantasten.

OOK VOOR MANNEN is harsen geschikt als zij bijvoorbeeld rug- of borstbeharing als storend ervaren.

Hoe werkt harsen eigenlijk?
Er wordt warme vloeibare hars op de huid aangebracht die stolt. De temperatuur van hars is aangenaam en niet heet. Het haar zit nu vast in het hars en wordt tegen de haargroeirichting in verwijderd. De haar inclusief de haarwortel wordt verwijderd. De huid wordt na behandeld met kalmerende en herstellende gel. Het resultaat is een gladde huid voor langere tijd. Harsen kan op het gehele gezicht en lichaam toegepast worden.

Habitat gebruikt harssoorten die afgestemd worden op het huidgebied dat behandeld wordt en die de huid nauwelijks irriteren.

Epileren
Epileren gebeurt veelal bij het verwijderen van ongewenst wenkbrauwhaar, zowel gepigmenteerd haar als ongepigmenteerd donshaar, en haartjes boven de bovenlip. Ook bij epileren wordt het haar inclusief de haarwortel verwijderd en blijft het ongeveer drie weken weg. Het resultaat is een strakke wenkbrauwlijn.

Habitat biedt de volgende behandelingen aan:
Harsbehandeling lichaam
Harsbehandeling gelaat
Epileren in het gelaat

 Scrub de huid regelmatig om ingroeiende haartjes te voorkomen.

priori_wit_klein
laviesage-logo-wit
partner-logo01
pinnen-ja-graag-wit