Een gerstekorrel is een wit korreltje net onder het huidoppervlak. Deze korrel komt meestal in de bovenste helft van het gezicht voor, vooral op of rondom het ooglid. Het ontstaat door een vochttekort in de huid, onder gesloten huidoppervlak.

Een gerstekorrel is volkomen onschuldig. Soms verdwijnt de gerstekorrel vanzelf maar meestal moet deze verwijderd worden met hulp van een huidprofessional.

Behandeling van een gerstekorrel (milia)

  • Het huidgebied van de gerstekorrels wordt gedesinfecteerd met alcohol.
  • Met een steriel naaldje wordt een gaatje in de huid gemaakt. De huid is nu open gemaakt zodat de gerstekorrel via een open weg naar buiten afgevoerd kan worden.
  • De gerstekorrel wordt handmatig verwijderd uit de huid.
  • Het huidgebied van de gerstekorrels wordt opnieuw gedesinfecteerd met alcohol.

Bij een gezichtsbehandeling worden een paar gerstekorrels ook weggehaald. Bij aanzienlijk meer gerstekorrels wordt een meerprijs vooraf overlegd.

 

  Zorg voor regelmatige verwijdering van dode huidcellen. Gebruik rondom het oog gebied zeer milde exfolianten, maar zeker geen schurende producten zoals een scrub.

  Drink dagelijks 1,5 tot 2 liter water naast andere dranken. Het hydrateert de huid van binnenuit en zorgt voor regelmatige afvoer van afvalstoffen.